Welke voordelen bieden kurken vloeren?

29/04/2015 Off By wegwijzer

Er zijn vele voordelen van een kurken vloer. Een groot voordeel wat verder gaat dan de praktische voordelen van een vloer van kurk is dat dit een vloer is van milieuvriendelijk materiaal. In deze tijden van global warming denken we toch allemaal verder dan enkel de prijs en de praktische kant van dingen.

Daarom is een kurken vloer een keuze waarbij u met een gerust hart weet dat deze het milieu niet geschaad heeft. Daarbij komt dat er ook nog een hoop praktische voordelen van een kurkvloer zijn.

Isolatie van warmte en geluid

kurkboomKurk is een materiaal wat eigenlijk niet te vergelijken valt met andere vloer materialen. Het heeft unieke eigenschappen welke geen ander materiaal met zich meebrengt.

Een voorbeeld hiervan is dat het uitstekend warmte maar ook geluid isoleert. Door de isolatie van warmte bespaart u in de stookkosten voor uw huis en heeft u altijd lekker warme voeten. Dat de kurken vloer ook nog eens uitstekend geluid dempt is een groot bijkomend voordeel.

Kurken vloeren zijn duurzaam

Onder de voordelen van kurken vloeren kunnen we ook meetellen dat deze enorm duurzaam zijn. Een vloer van kurk zal enorm lang mee gaan en niet snel slijten ook al wordt deze zwaar belast. Wel is het van groot belang om het egaliseren van uw vloer goed uit te voeren. Uw vloer kan daardoor veel langer mee gaan. Dit komt doordat een kurken vloer uit zichzelf weer hersteld in de originele staat wanneer hier bijvoorbeeld lange tijd iets zwaars op dezelfde plek heeft gestaan.

De vele voordelen kurken vloeren zijn apart en zijn voordelen die u bij geen enkel ander materiaal tegenkomt door de unieke aard van kurk.