Waarom is Onderhoud aan de CV ketel belangrijk?

30/04/2015 Off By wegwijzer

Onderhoud aan de CV ketel is om een aantal redenen belangrijk. Misschien wel de belangrijkste reden is dat een CV ketel die niet goed onderhouden wordt gevaarlijk kan zijn. Een CV ketel gebruikt een grote hoeveelheid gas, het is daarom van het grootste belang dat de ketel minstens om de twee jaar een onderhoudsbeurt wordt gegeven.

Bovendien betekend een CV ketel die goed onderhouden is en optimaal is afgesteld dat deze een zo hoog mogelijk rendement blijft halen en dus zuiniger is. Dit betekend een extra besparing op de stookkosten van je huis. Daarnaast verleng je door goed onderhoud de levensduur van de ketel aanzienlijk en voorkom je tevens storingen.

Onderhoudsabonnementen CV ketels

Omdat regelmatig onderhoud aan een ketel gewenst is kan je het beste een onderhoudsabonnement afsluiten. Hiermee ben je meestal goedkoper uit dan dat je elke keer een monteur moet laten komen en apart afrekent. Een extra voordeel van een onderhoudsabonnement is dat je niet meer zo nodig zelf hoeft te onthouden wanneer het weer tijd is voor de onderhoudsbeurt. Veelal zijn er twee soorten abonnementen mogelijk. Eén waarbij er iedere twee jaar een onderhoudsbeurt aan de cv-ketel wordt gegeven en een andere optie is om ook gedekt te zijn bij eventuele storingen. Zo garandeer je jezelf van de snelst mogelijke service en voorkom je onvoorziene kosten. Ook kan zo goed worden gezien of de C.V. ketel Vervangen al noodzakelijk is, de monteur houdt dit in de gaten.

Zelf CV ketel onderhouden

Er zijn ook wat dingen die je zelf kunt doen om de CV ketel te onderhouden. Dit zijn dingen als: de waterdruk controleren, de cv-ketel aftappen, de thermostaat afstellen en het ontluchten van de CV ketel. Een Intergas Ketel kan ook een goede optie voor u zijn.