Isoleren? Of toch zelf energie opwekken?

22/04/2015 Off By wegwijzer

Het aanschaffen van een zonneboiler is een goede manier om energie te besparen. Iets waar veel Belgen zeker interesse in hebben. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht gegeven aan het isoleren van een woning, dat is een goede zet. Hiermee kunt u gemakkelijk de warmte binnen huis houden en heeft u dus minder stookkosten (een grote uitgave voor veel gezinnen in België). Ook is het met een zonneboiler mogelijk om een deel van de warmte op te wekken die nodig is voor het warme water.

warm water

Schoonmaken met war water dat is verwarmd door de zonneboiler?

Dit water wordt gebruikt om in te douchen en bijvoorbeeld om mee schoon te maken. De boiler komt op uw dak te staan en zal ook warmte opwekken op het moment dat er geen felle zon aan het schijnen is. Een zonneboiler kan u een flinke besparing opleveren. Ook is de aanschaf niet erg hoog, dus de investering is snel terug te verdienen.

Met ZonneBoilers kan voor ongeveer 70% van de energie op wekken die nodig is voor het opwarmen van het water. De deel dat nog nodig is kan bijvoorbeeld door uw CV ketel of condensatieketel worden verwarmd. Op deze manier hoeft er minder op te worden gewarmd. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren. De ZonneBoiler Prijs valt zoals gezegd best mee.

Voor onder de €2000 kunt u al een goede zonneboiler op uw woning laten plaatsen. U maakt dan gebruik van diverse subsidies in België. Woont u in Nederland is dit iets lastiger. De zonneboiler wordt geplaatst door een professioneel bedrijf dat kennis van zaken heeft. Eventueel kunt u ervoor kiezen om de boiler te combineren met zonnepanelen. Deze panelen kunnen er zorg voor dragen dat u stroom kunt gaan opwekken. De combinatie van een zonneboiler en GroepsAankoop ZonnePanelen kunnen u veel geld uitspraren. Informeer naar de mogelijkheden bij uw installateur.